Contact

Bel 06 – 51 34 45 35 of stuur een bericht via het contactformulier

Marc Vuister; uw hovenier voor Amersfoort en omstreken

Marc Vuister, eigenaar van Vuister Tuinonderhoud & Advies, is hovenier maar gruwelde vroeger van vieze handen…

‘Als jongen van 8 woonde ik met m’n ouders in Driebergen waar m’n ouders de tuin lieten aanleggen door een oud tuinmannetje met van die zwarte vieze handen. Nooit zou ik tuinman worden! Moet je zien hoe vies hij eruit ziet! Dat leek mij helemaal niets. Natuurlijk hielp ik mijn vader wel in de tuin maar meer omdat hij dat graag wilde, niet omdat ik het zelf zo geweldig vond.

Mooie tuin

Toch ging de knop om. Marc was 12 jaar oud en zijn ouders kochten een stacaravan met tuin in Ermelo. ‘Er was nog helemaal niets. Een hele lege tuin zonder planten, gras, niets. Daar begon het afstruinen van tuincentra naar bomen, struiken en planten. Alles om er maar een mooie tuin van te maken. Ik was alleen maar in de tuin bezig. Planten zien groeien, het verkleuren van het blad, prachtig.’

Opleiding & Ervaring

De basis was gelegd. Marc volgde zijn opleiding aan de Lagere Tuinbouwschool in Naarden en de Middelbare Tuinbouwschool in Utrecht, liep stage bij een snijgroenkwekerij, werkte bij verschillende hoveniersbedrijven in het midden van het land en was voorman groenvoorziening voor jongens met een verstandelijke beperking.

Netjes

‘Uiteraard werkte ik daarna thuis in de tuin bij m’n ouders ook met veel plezier. Wel zorg ik er nog steeds voor dat ik nooit zo vies ben als dat oude tuinmannetje van vroeger, want daar heb ik nog steeds een hekel aan. Werken in de tuin, prima, maar we houden het wel schoon en netjes. Ik merk ook dat mijn klanten dat in mij waarderen.’

Eigen bedrijf

Na jaren in loondienst bij diverse bedrijven vond Marc Vuister het een uitdaging  om een eigen bedrijf te starten.

Sinds 2008 is Marc Vuister zelfstandig ondernemer en verzorgt het tuinonderhoud bij particulieren en bedrijven in Amersfoort en omgeving.

Vuister_interview